donderdag 11 november 2010

Buitenspelers

En zo gaat het iedere keer. Eind van het jaar mist Ajax de boot (Vincent zei dit weekend al dat zolang de herfst bestaat, Ajax geen kampioen kan worden) en na tegenvallende resultaten laait de discussie op. Waar eerst Ajax’ verdediging het moest ontgelden, zijn het nu de buitenspelers.

“Waar zijn de jongens met krijt aan de schoenen?” “Waar is het klassieke Ajax-systeem, 4-3-3?”

Nog voor Ajax van ADO verloor vertelde John van den Brom, oud-Ajacied en huidig hoofdcoach van ADO, dat hij Chadli (iedere week succesvol bij FC Twente) en Mertens (held van FC Utrecht en reeds international) verschillende malen bij Ajax aanbood. Hij werkte met de twee vleugelaanvallers bij AGOVV. Maar Ajax zei nee.

Logisch, want zelfs Sulejmani, gekocht voor een slordige 16 miljoen, is niet goed genoeg voor Ajax-coach Martin Jol. (Zie ook stuk van Willem Vissers in de Volkskrant)

Iwan Tol sprak met de beste buitenspelers uit het Ajax-verleden: Sjaak Swart en Marc Overmars. Zijn ze er nog, anno 2010, die buitenspelers? Of zit het probleem dieper? (Zie stuk van Iwan Tol in De Pers)

Morgen op Voetwerk de mening van De Scout

3 opmerkingen:

Jamie zei

Ach jongens toch, zolang de herfst bestaat al geen kampioen meer. Kleinzerigheid kunnen we Ajaxfans iig niet ontzeggen ;-)

Ik hoef jullie er ws niet aan te herinneren dat mijn club al sinds 1999 geen kampioen meer is geweest en behalve de Uefa Cup in 2002 vooral misère heeft gekend.

Maar daar zal ik het verder niet over hebben, want het kan wat dat betreft nog veel erger.

Je kunt bijvoorbeeld fan zijn van Almere City.

Dus niet meer zo treuren als je club ook eens een keer 3 potjes (muv Veendam thuis) op rij verliest. Gewoon een vent zijn en accepteren dat het niet elke week, maand, jaar, decennium of eeuw hosanna kan zijn. Van tegenslagen word je alleen maar sterker.

Vincent zei

Ik hoop in ieder geval dat tegenslagen zullen blijven voelen als tegenslagen, en dat ik niet op een bepaald moment de rol van door de wol geverfde teleurgestelde zal moeten accepteren. Een hoop Feyenoorders en helaas ook enkele Ajacieden hebben dit stadium al bereikt.

Sjaak zei

Ik snap dat Feyenoorders moe kunnen worden van dat gehuil van Ajax. Misschien moeten wij ook meer achter onze club gaan staan (een voorbeeld nemen aan Feyenoord) in plaats van klagen na een paar nederlagen (daar kan je vast een stukje uit halen, Jamie).

Probleem is dat Ajax ieder jaar denkt: 'Nu gaat het gebeuren.' En dan gaat het altijd mis (in de herfst). Ik snap dat je als Feyenoorder nergens meer rekening mee houdt. Deden wij (ons zondagteam) ook niet in ons eerste seizoen toen we alles verloren. Een nederlaag was er een als de nederlaag van de week ervoor. Pijn deed het dus niet. Maar als we dit jaar (waarin we bovenaan staan!) verliezen, doet dat het wel.

Het is dus maar waar je aan gewend bent...