woensdag 11 mei 2011

Sponsor

Na zes jaar nam de hoofdsponsor afscheid. Vanavond zouden de spelers voor het laatst met de naam van de grote geldschieter op de borst lopen. We zaten bij Sparta dat speelde tegen MVV. Het was de laatste wedstrijd van een dramatisch Rotterdams seizoen in de eerste divisie: voorafgaand aan het voetbaljaar was promotie nog de doelstelling, maar het liep allemaal anders. Op het veld, in de dug-out en achter de bureaus vonden te veel wisselingen plaats. Niets was meer zeker bij de Oude Dame, waardoor er zomaar verloren werd van Fortuna Sittard, Telstar en Almere City.

Het slot van het voetbaljaar ging werkelijk nergens meer om. Het was geen oorlog op Het Kasteel, het was een zomeravondpotje. Sparta stond in de middenmoot en MVV was bezig met de voorbereiding op het duel voor promotie naar de eredivisie. Overal in de competitie was er spanning en strijd (kampioenschap en degradatie), maar in Rotterdam was zelfs geen cameraploeg aanwezig. De wedstrijd werd niet vastgelegd en zou vergeten worden - en nooit meer oproepbaar.

Sparta kwam makkelijk met 3-0 voor, al na een half uur was die stand bereikt. Meer werd het niet, de tweede helft werd zelfs alleen maar minder en minder.

Dus hielden we ons bezig met de vertrekkende sponsor. We keken eens rond naar een waardig vervanger.

Op de borden stond: Smeermiddelen.nl

En:

Kaal en Co, voor al uw dak-, verwarming en loodgietersprojecten.

Ook volgend jaar belooft een zwaar seizoen te worden voor Sparta.

Geen opmerkingen: