dinsdag 17 februari 2009

Bekers

Léon zet zijn fiets tegen een lantaarnpaal, er gaat een groot slot omheen. Via een achterdeur stapt hij vrolijk het stadion binnen. Het is nog vroeg in het Estadio Santiago Bernabéu.

Gister won zijn club, makkelijk met 4-0. Een van de doelpuntenmakers was die nieuwste Nederlander. Oh ja: Huntelaar. Vandaag maar eens zijn foto’tje regelen, want de spits hangt nog steeds niet in het museum van Real, in de rijen foto’s met de spelers van de Koninklijken. Straks de schaar erbij, wat lijm en de lijst is weer compleet.

En wat heeft de medewerker van het Real museum nog meer te doen? Natuurlijk de bekers. Want iedere ochtend pakt hij de negen bekers op. Uit de vitrine, afstoffen, en schoon weer terug. Klaar voor duizenden oeh's en aah's van de bezoekers. Negen keer won Real Madrid de Champions League, voorheen bekend als de Europa Cup I. Vijf keer in de jaren vijftig onder leiding van de spits Di Stefano.

Waar spelers niet meer zo moelijk doen bij een verhuizing naar de grote rivaal, zal Léon zijn Real trouw blijven. Ook wanneer Barcelona hem drie miljoen biedt? ‘Daar is niet zoveel te poetsen, joh. Ze wonnen maar twee keer.’

1 opmerking:

Unknown zei

Leuk stukje uiteraard, drie keer raden welk TV programma jij hebt bekeken gister op de publieke omroep!

Jochem