maandag 9 februari 2009

Keihard

De winter is keihard. Al weken moeten we op zaterdag, soms zelfs op vrijdag al, constateren dat de wedstrijd op zondag niet doorgaat. Zo ook deze week. Nog voor ik mij in een smoking hees om de zaterdagavond groots door te brengen, zag ik op teletekst een kruisje staan achter ons district: weer afgelast.

Via de mail werd het droevige bericht verspreid. Binnen een uur zou op vele studentenkamers een vloek klinken. Dit werd nog eens versterkt door het bericht dat net daarvoor gepost was. Een van ons had een vrije zaterdag en snakte naar voetbal. Hij stapte op de fiets en reed naar het veld waar wij de volgende dag verwacht werden.

Hij ging het veld inspecteren.

Als een heuse prof moet hij in pak dan wel in trainigspak over het veld gelopen hebben. In ieder geval een iPod in zijn oren, met het hoofd naar de grond, een beetje wroeten met zijn voet, en, als hij het echt serieus heeft gedaan, door de knieƫn en even voelen, het gras aaien. Het zorgde voor een prachtige analyse:

"I went to check out the field of ASC today. It is real grass and is in very good condition considering it is the only field that ASC has. Its kinda spongey though, so make sure to bring the longer studs along if you have them..."

Al snel werd het keiharde nieuws nog eens over de mail gegooid. Ditmaal vertaald voor onze buitenlandse teamgenoot: "The game has been cancelled...I know, it sucks."

Geen opmerkingen: