maandag 3 augustus 2009

E-mail

De mailgroup van ons voetbalteam is uitgegroeid tot een groot voetbalforum. Waar we de group in het begin alleen gebruikten om onze aan- of afwezigheid bij een training of wedstrijd te melden, worden nu werkelijk alle registers wagenwijd open gegooid. Dit is pas goed merkbaar wanneer je door vakantie je mail twee weken niet hebt bekeken: meningen, ideeën, voorspellingen, analyses, vragen, antwoorden en tips. Je kunt er een dag mee vullen.

Veel zijn reeds weggewerkt, maar één reeks van e-mailtjes heb ik nog niet durven openen. Onder het onderwerp “MSI, Traffic, Lemic, Abramovich, Bertolucci, Zahavi en het moderne voetbal” staan 35 e-mails. De titel verklapt een interessante discussie. Als ik erop klik komen lappen tekst te voorschijn met allerlei links naar literatuur over financiële stromen in het voetbal:

“De globalisering van de voetbalmarkt heeft nieuwe speelvelden gecreëerd voor mondiaal denkende onderwereldfiguren. Dat blijkt uit de volgende drie bijdragen over de witwaspraktijken van bekende Russische miljardairs en maffiose goksyndicaten die vanuit China opereren.”

Twee weken vakantie is ook veel te lang. Aan de slag.

Geen opmerkingen: