vrijdag 7 augustus 2009

Laatste beelden

Xabi Alonso rent rustig naar de groep toe. Van de week is hij voor veel geld gekocht door Real Madrid, net als al die andere sterren die hem staan op te wachten. De spelersgroep staat bij elkaar op het trainingsveld en klapt voor Alonso. Hij gaat de hele groep langs. Iedereen krijgt een hand. Hij ondergaat de felicitaties.

Terwijl Alonso de rij af gaat, buigen spelers zich naar hem toe. Het is meer een vriendelijk welkom dan dat ze zich echt voorstellen - in het topvoetbal kent iedereen elkaar.

Dan komt Alonso aan bij een groepje van vier. De eerste drie gaat hij af, maar de vierde man doet dromerig wat stappen naar achter en kijkt half om. Afwezig. Hij frummelt wat met zijn handen, als een kind dat bij een verjaardag verlegen een volle woonkamer binnenstapt.

Alonso moet de man een tikje op de schouder geven om zijn aandacht te krijgen.

‘O, sorry. Hi. Welcome.’ En Alonso loopt weer verder.

Het zijn de laatste beelden van Klaas Jan Huntelaar bij Real Madrid. Een jongen uit Voor-Drempt, Gelderland, past niet tussen al die miljoenen.

5 opmerkingen:

Voetwerk zei

http://player.nos.nl/index.php/media/play/tcmid/tcm:5-550485/

Unknown zei

Aparte beelden, inderdaad. Goede transfer voor hem, dat wel. Denk dat de Serie A hem beter ligt. En een Huntelaar uit op revanche knalt er komend seizoen tussen de 15 en 20 in voor Milan.

Destro zei

Ik denk nog steeds dat hij zouden naar engeland moeten gaan.

Anoniem zei

Ik had hem ook graag bij Arsenal gezien. Of bij Manchester. Onder de vleugels van goede coaches die weten hoe je een jonge spits moet gebruiken.

Unknown zei

In de Serie A verdedigt men niet ver van de goal af. Aangezien Huntelaar zoveel mogelijk in de zestien gebruikt moet worden lijkt het me daarom de ideale competitie voor hem. Aan de andere kant heeft Huntelaar in de Eredivisie ook zware middagen gehad tegen verdedigingsduo's die niet makkelijk uit positie te lokken waren, zoals Zwaanswijk-Penders.