woensdag 7 september 2011

Harry

De spelersraad van Oranje is bijeen gekomen en heeft gesproken: weg met die poespas van Johnny de Mol en Harry Vermeegen.

'Romslomp', zo oordeelden de zeven belangrijkste spelers van Oranje die nu en dan iets beslissen. Gewoon. Omdat het kan.

Ook Johan Derksen liet geen kans onbenut te laten weten niets van Harry te moeten hebben.

Harry is geweest, is het oordeel. Toch keerde hij maandagavond terug op de televisie. Maar daar mocht je niet naar kijken. Harry is voorbij.

Maar ik moest denken aan die oude beelden. Harry met Ronaldo in Volendam met een haring. Harry met Babangida aan het vissen (Babangida: "Baba drie en Harry nul."). Harry die geschoren wordt door Guus Hiddink.

Dus heb ik voor u wat werk gedaan. En heb gekeken.

Conclusie: over Harry wordt veel gezeurd, maar hij toont wat we allemaal willen weten.

Rafael van der Vaart die na de training sushi gaat eten, John van den Brom die op zijn vrije dag een koikarper koopt. En deze "The Hunter" noemt.

Voetbal is druk. En als John thuis komt, pakt hij het voer. Nu en dan gaat John een uur bij zijn vijver liggen. Om rustig te worden. Dat is echt waar.

Tuurlijk, het is af en toe even bijten om het eind van het programma te halen. Harry die bij ieder antwoord doet alsof hij de grootste scoop heeft, Harry die met een flesje Extran (sponsor) vier keer in beeld komt, of John van den Brom die (ietwat flauw) een man van zijn fiets moet schieten. Daar zit je misschien niet op te wachten. Maar dan heb je wel Van den Brom die ouderwets een bal uit de sloot haalt. Met een lange tak staan prikken, en weten dat het nog wel een tijdje kan duren voordat je verder kan. En dan is die bal nog nat ook.

Ik kan niet wachten op volgende week. Dan: Derk Boerrigter die wegrent voor een wesp, Marc Overmars bij de kapper.

Oh ja, en nog één ding.

Harry: "Volgend jaar rond deze tijd kan ik zeggen 'Rafael is Europees Kampioen?'"
Rafael: "Ja."
Harry: "Ja?"
Rafael: "Je mankeert niets aan je oren, Harry."

Dat u het weet.

2 opmerkingen:

Roel zei

Zie je het al voor je. Pietje Velthuizen en John samen voor de wedstrijd nog even aan de zijlijn praten over hun nieuwe karper!

Voetwerk zei

Direct duidelijk waarom Piet zo graag terugwilde naar Vitesse.