dinsdag 30 september 2008

Enoh

Een vreemde naam schalt door de ArenA als de stadionspeaker de opstelling voor de bekerwedstrijd tegen FC Utrecht voorleest: Enoh. Een Kameroener die over is gekomen van Ajax Cape Town, de satellietclub van Ajax in Zuid-Afrika.

Het stadion moet nog wennen aan zijn naam. Liedjes zijn er genoeg – van ‘Klaas Jan Huntelaar jalalalala’ tot ‘Suarez, Suarez, Suarez’ - maar er is er nog geen voor deze kleine middenvelder. De verwachting dat er ieder moment een nieuw lied kan worden ingezet, wordt bij mij gevoed als ik Enoh al een uur lang zie schitteren tijdens zijn debuut bij de eerste elf. Maar dat blijkt wat naïef: ‘Goed zo, neger’, klinkt het achter mij op de tribune als de grote onbekende een bal gretig afpakt.

De ArenA is niet voorbereid.

Wel enthousiast: kwalificaties als ‘de nieuwe Edgar Davids’ en ‘cultheld’ zoemen door de gangen als de supporters het stadion verlaten na een overwinning - Enoh loopt nog lachend zijn ereronde.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

heb mezelf al een aantal keer betrapt op het zeggen 'enoh wordt een cultheld' inderdaad. Hoop het, hij straalt wat uit die jongen. Wes

Unknown zei

Haha, het 'goedzo neger'-moment was inderdaad geinig. Zondag was Enoh overigens alweer wat slordiger, al blijft het mooi hoe hij vervolgens 100 keer terugkwam om de bal weer af te pakken. Zou ook weer typisch zijn wanneer de goedkoopste verdedigende aankoop van Ajax ook meteen de beste blijkt te zijn.