dinsdag 22 februari 2011

Herhaling

Het leuke aan een live-wedstrijd zijn de uitgebreide herhalingen. Zeker bij betaalzenders krijg je na een mooie actie vaak zes, zeven keer een herhaling, uit alle mogelijke camerastandpunten. Sinds Studio Sport nog maar een klein uurtje de tijd geeft het bord op schoot te legen, zien we ze steeds minder, die herhalingen. Het is vaak gokken, of smeken om een replay. De NOS moet dan alweer door.

Toppunt van de herhalingen is de megaslomo, die afgelopen WK erg populair was. Herhalingen die zo traag worden afgespeeld, dat je precies kunt zien hoe de speler zijn voet beweegt om de bal over de muur te krijgen bij een vrije trap.

Maar van het weekend zag ik een veel mooiere herhaling, op een karige stream die we afspeelden op een laptop waarvan het beeldscherm nog maar matig funtioneerde. Toch zagen we Barcelona. En in de herhaling kwam alleen een schoen in beeld, waar langzaam twee handen naartoe gingen.

Ik wist niet welke speler het was, en dat was zo mooi, van wie was die schoen?

De handen begonnen de veter te strikken. Het leuke was dat je kon zien dat deze voetballer, hoe goed ook, zijn veters niet kon strikken. Er ging een dubbele knoop in, maar een kind zag dat hij dit deze wedstrijd nog vaker moest gaan doen. Helaas kwamen die andere keren niet meer voorbij in een herhaling.

Geen opmerkingen: