donderdag 17 februari 2011

Transfers

Ik vond een oud mailtje van ons team getiteld 'Transfers'. We hadden een paar jaar geleden door opzeggingen en blessures wat vers bloed nodig. Iemand prees een nieuwe keeper aan als 'iemand die graag een biertje drinkt, geen boer, en die verdomd goed kan keepen.' In principe ben je dan binnen. Transfersommen worden bij ons niet betaald, de nieuwe speler mag zelf zijn contributie overmaken.

Het zou mooi zijn als bij de profs het ongeveer hetzelfde zou gaan. Dat de coach van Chelsea een mailtje stuurt naar de spelers: 'Jongens, een spits die misschien met ons mee wil spelen, een beetje stil en een babyface, maar hij is wel kneitergoed. Laat effe weten.' En dat iedereen het dan wel prima vindt en dat Ancelotti dan achter zijn computertje gaat zitten en even 50 miljoen naar Liverpool internetbankiert, en dat het dan geregeld is. Zou leuk zijn.

Maar helaas, de belangen zijn heel anders en spelers hebben er niks over te zeggen. Drogba zit ineens naast een dun wit jongetje in de kleedkamer. Of ie graag een biertje drinkt is nog maar afwachten, maar ik ben bang van niet. Schijnen uberhaupt niet van die gezellige jongens te zijn, die moderne voetballers. Zitten alleen maar een beetje naar hun koptelefoon te luisteren.

Was er bij ons nooit ingekomen, die Torres.

Geen opmerkingen: