woensdag 24 november 2010

Kaarten

Ooit verloren wij met 9-1. Dat was niet zo erg. Erger was dat bij de vijfde, zesde, zevende goal de keeper van de tegenstander er weinig zin meer in had en tegen de paal ging zitten. Met een biertje in zijn hand.

Zoiets gebeurde ook bij Ajax. Iker Casillas, keeper van Real Madrid, stond bij een 4-0 voorsprong rustig tegen de paal te leunen, te praten met een wisselspeler. Niet met een biertje in de hand, maar hij dronk wat uit een bidon.

Maar dat was niets. Veel pijnlijker was het feit dat Real al lang niet meer bezig was met de wedstrijd tegen Ajax. Xabi Alonso en Sergio Ramos pakten beide expres een tweede gele kaart, dus rood, door tijd te rekken bij een vrije trap, zodat zij de volgende wedstrijd geschorst zijn en met een schone lei aan de tweede ronde kunnen beginnen.

Trainer Jose Mourinho regisseerde dit toneelspel. Hij riep Alonso naar zich toe en met de hand voor de mond, zodat geen liplezer iets heeft aan het bestuderen van de beelden, legde hij Alonso op te treuzelen bij een vrije trap. Hij stuurde wisselspeler Dudek naar Casillas toe (bij de paal), die op zijn beurt Ramos op de hoogte stelde.

Real Madrid was bezig met maandag aanstaande, als Barcelona op het programma staat, en al lang niet meer met Ajax.

Als een vader die versuft op zijn horloge kijkt, terwijl zijn kinderen nog een keer willen proberen het parcours in de speeltuin af te leggen.

4 opmerkingen:

EW zei

Die 9-1 kan ik me nog goed herinneren.
Wie had ook alweer die ene goal gescoord?
:-)

Sjaak zei

@EW Zat die keeper toen al tegen de paal?

Vincent zei

Wie zegt er eigenlijk dat er geen lekker cervezaatje zat in die bidon van Casillas?

Sjaak zei

Overigens blijkt uit beelden dat Mourinho zijn sterspeler Christiano Ronaldo ook opdroeg een extra kaart te pakken (of zei hij wat anders?). Maar Ronaldo weigerde. Opmerkelijk.